 Dniu 21 grudnia 2015r. odbyły się mistrzostwa szkoły w wyciskaniu sztangi. Zawody rozegrano w trzech kategoriach wagowych do 74kg, do 85kg i +85kg. W zawodach udział wzięło 22 uczniów naszej szkoły. Wyniki końcowe naliczane były według przelicznika Wilks”a.
Dniu 21 grudnia 2015r. odbyły się mistrzostwa szkoły w wyciskaniu sztangi. Zawody rozegrano w trzech kategoriach wagowych do 74kg, do 85kg i +85kg. W zawodach udział wzięło 22 uczniów naszej szkoły. Wyniki końcowe naliczane były według przelicznika Wilks”a.
W poszczególnych kategoriach czołowe lokaty zajęli następujący zawodnicy: 
 Kategoria 74kg. 
 1 miejsce  - Patryk Łukowski  III f  z wynikiem 95kg i  70,03pkt. 
 2 miejsce  - Michał Grygiel   II d  z wynikiem  90kg  i   68,20pkt. 
 3 miejsce  - Tomasz Łagodziński  II d z wynikiem 85kg i 62,69pkt. 
Kategoria  85kg.  
1	miejsce -  Grzegorz  Wachowiak III LW  z wynikiem 100kg i 79,13pkt. 
2	miejsce -  Adam Karolczak  III f   z wynikiem   95kg   i  75,17pkt. 
3	miejsce -  Sebastian Kubacki  I e   z wynikiem  100kg  i 68,82pkt.  
Kategoria  +85kg.        
1    miejsce -   Bartosz  Wąsiewicz III f  z wynikiem 155kg  i  101,37pkt.       
2    miejsce -   Paweł  Adamski  III LW  z wynikiem  115kg i 75,70pkt.       
3    miejsce -   Jakub Kubiak   III Tm   z wynikiem   120kg  i  75,00pkt.
Pierwsi trzej zawodnicy w każdej kategorii wagowej otrzymali dyplomy oraz nagrody rzeczowe ufundowane przez Starostwo Powiatowe w Jarocinie. Wszystkim uczniom biorącym udział w zawodach dziękujemy i gratulujemy osiągniętych wyników.




 
                                 
                                                                                        
                         
                                                                                        
                         
                                                                                        
                         
                                                                                        
                         
                                                                                        
                         
                                                                                        
                         
                                                                                        
                         
                                                                                        
                         
                                                                                        
                         
                                                                                        
                         
                                                                                        
                         
                                                                                        
                         
                                                                                        
                         
                         
                                                                 
                         
                                    